Försöksveckan är här igen!

29.8.2018 11.47 | Publicerad på svenska 1.10.2018 kl. 10.27
Nyhet

I höst är det dags för den tredje upplagan av den riksomfattande försöksveckan. Kampanjveckan firas den 8–12 oktober 2018 och utmanar alla att föra fram resultaten av försöksutveckling. I år är temat för veckan Skörden av försöken.

Målet med försöksveckan är att sporra deltagarna att genom försök fördomsfritt förnya gamla handlingssätt och att synliggöra erfarenheter och resultat av genomförda försök. Under veckan diskuteras bland annat hur de goda resultaten av försöken bättre skulle kunna spridas för att slå rot på bredare front.

Försöksveckan firas med olika evenemang och en kampanj på sociala medier. På sociala medier kan du följa veckans program med hashtaggen #kokeiluviikko. Både enskilda människor och organisationer uppmanas att modigt presentera sina försökserfarenheter med hashtaggen #kokeilutarinani.

Under försöksveckan arrangeras ett flertal evenemang runtom i Finland och detaljerad  information om dem kommer att offentliggöras under de närmaste veckorna. Försöksveckans program uppdateras kontinuerligt på adressen kokeilevasuomi.fi/kokeiluviikko (på finska). Vill du anmäla ditt eget evenemang till försöksveckan? Kontakta oss på e-postadressen kokeilut(a)vnk.fi.

Försöksveckan för som vanligt samman ett stort antal föregångare inom den finländska försökskulturen. Kampanjen arrangeras som ett samarbete mellan teamet för Försöksfinland vid statsrådets kansli, utvecklingsprogrammen Digikommunförsöket och Arbete 2.0. vid finansministeriet, Innovationscentret vid Utbildningsstyrelsen, digitaliseringsteamet D9 vid Statskontoret, Kommunförbundets Våga försöka-nätverk, regionförvaltningsverken, Sitras försök Siilonmurtajat (Silokrossarna) samt arbets- och näringsministeriet.

Ytterligare information:

[email protected]

försök
informationsrelaterat skapande