Kansallista kokeiluviikkoa vietetään 14.-20.5.2018. Kampanjaviikon aikana pureudutaan hyvinvointiin, joka valikoitui teemaksi sen ajankohtaisuuden vuoksi. Samalla hyvinvointi on teema, joka yhdistää kaikkia organisaatioita.

Kokeiluviikon tarkoituksena on viikon ajan tuoda kokeilukulttuuria esille. Kampanjan tavoitteena on haastaa organisaatiota kokeilemaan hyvinvointia edistäviä uusia toimintatapoja ja tuomaan omat kokeilut esille Twitterissä tunnisteella #kokeiluviikko.

Kampanjaviikko kokoaa yhteen mielenkiintoisia keskustelutilaisuuksia sekä työpajoja, joissa kuka tahansa pääsee kehittämään ja haastamaan omaa osaamistaan kokeiluiden kehittämisessä sekä arvioinnissa.
 

Kokeiluviikon tapahtumia 14.-18.5.2018

Tiistaina 15.5.2018

Kokeileva Suomi yhdessä Suomen arviointiyhdistyksen kanssa järjestää klo 8.30 alkaen kokeiluaamukahvit kokeilujen arvioinnista.

Yhteiskunta oppii kokeiluista monella tavalla. Yksi ajankohtainen oppimista kaipaava alue on kansainvälinen energiamurros. Piloteista ja kokeiluista opitaan, mutta lähinnä paikallisesti. Miten oppimista koko yhteiskunnan tasolla voitaisiin nopeuttaa?

Lue lisää ja ilmoittaudu. Tilaisuus  on avoin ja maksuton

Twitter: #kokeiluviikko @kokeilevasuomi


Innokylä järjestää klo 9-13 kokeiluklinikan

Tule oppimimaan palvelumuotoilun menetelmiä Innokylän Klinikkaan 15.5.2018 klo 9-13 Helsingissä (paikka: Elva, Meritullinkatu 11 D) tai virtuaalisesti.

Klinikassa pääset tutustumaan keskeisiin ratkaisujen ja kokeilujen ideointimenetelmiin. Voit tuoda mukaasi oman hyvinvointi-teemaisen haasteen tai osallistua Innokylän haasteeseen.

Ilmoittaudu mukaan tästä. Tilaisuus  on avoin ja maksuton

Twitter: #kokeiluviikko @innokyla @D9suomi


Keskiviikko 16.5.2018

Kokeilujalostamo Kuntaliitossa klo 9-16

Kuntaliiton Uskalla kokeilla -ohjelma järjestää kokeilujalostamon kolmannen työpajan.

Lue lisää. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton

#kokeiluviikko, #uskallakokeilla @kuntaliitto


Opetushallituksen Kokeilukeskuksen avoimet ovet klo 13-15

Hakaniemenranta 6 Helsinki, 3. krs

Toukokuussa vuoden täyttävän Kokeilukeskuksen tehtävä on tukea varhaiskasvatuksen ja koulutuksen järjestäjien toimintakulttuurin kehittämistä ja innovaatioiden syntymistä. Tule tapaamaan tiimiläisiä ja kuulemaan mitä on parhaillaan työn alla ja suunnitelmissa!

Tilaisuus  on avoin ja maksuton

#kokeiluviikko @kokeilukeskus


Sitra järjestää keskiviikkona 16.5.2018 klo 9.00 - 11.30 Siilonmurtajat-työpajan

Tavoitteena on sytyttää kaikki julkisen sektorin työntekijät ideoimaan, kehittämään ja kokeilemaan uusia kehittämisen tapoja. Kokemuksia ja oppeja kerätään poikkihallinnollisesta kehittämisestä ja julkiseen hallintoon sopivista, uusista toimintatavoista. Saatuja oppeja kerätään ja jaetaan avoimesti.

Tilaisuus on täynnä!

#kokeiluviikko #siilonmurtajat @sitra


Torstai 17.5.2018

KIRA-digi, digikuntakokeilu ja Kuntaliitto järjestävät digikokeiluiden iltapäivän klo 12-15.45

Kanavakatu 3

Kuinka kokeilukulttuuri sopii kunnan rakennetun ympäristön palveluiden kehittämiseen? Tule sparraamaan kuntien käynnissä olevia kokeiluja sekä jakamaan oppeja ja oivalluksia.

Lue lisää ja ilmoittaudu

#kokeiluviikko, #digikuntakokeilu  @KIRAdigi @kuntaliitto


Perjantai 18.5.2018

Kokeiluiden kevätjuhla, kokeiluviikon päätöstapahtuma

klo 9-12.00 Tiedekulma, Yliopistonkatu 4

Kokeiluviikon toimijat haastavat pohtimaan kuinka kokeiluita johdetaan ja kuinka kunta toimii kokeilualustana. Kuinka kokeilukulttuuri onnistui yhdistämään hallinnonrajat ja mikä on kokeilukulttuurin tulevaisuus hallituskauden päätyttyä?

Lue lisää ja ilmoittaudu

#kokeiluviikko