Kokeileva Suomi -blogi

Kokeilevaa kehittämistä Kakolasta Kustaviin

Timo Parkkola Sari Asteljoki Julkaisupäivä 2.2.2017 13.34 Blogit

Turku otti osaa Kokeileva Suomi -kiertueeseen tapahtumalla, jossa tekijät marssitettiin parrasvaloihin.

”Halusimme tuoda esille yhteistyökumppaneiden ja opiskelijoiden rohkeita kokeiluja ja rajoja ylittävää yhteistyötä yritysten ja AMK:n välillä”, kertoo Sari Asteljoki Turun AMK:sta.

Tapahtuma osoitti, miten ammattikorkeakouluissa tehdään paljon kokeilukulttuuria edistäviä projekteja yhdessä rohkeiden yrittäjien kanssa. Kokeileva Suomi Road Show’ssa nämä projektit saivat äänen.

Tapahtuma vahvisti verkostoja, mikä on tärkeää uusien kokeilujen suunnittelulle. Turun ammattikorkeakoulu ja Humak voisivat jatkaa kokeilevaa yritysyhteistyötä laajemmin ja myös kansainvälisemmin.

Kokeileva Suomi Road Show’ssa Köysiteatterin lavalle nousivat rohkeat tekijät, opiskelijat ja yrittäjät.  Jerko Seppälä (Jäätelökaverit) avasi show´n. Kolmen opiskelijan ryhmä päätti perustaa jäätelökioskin Kupittaan puistoon. Jäätelökavereiden tarina kiteyttää kaikki kokeilukulttuurin elementit: yrittämällä opitaan, virheitä ja kompasteluja tehtiin, mutta lopputulos onnistui.

Opiskelijayhteistyön hyödyistä ja sen kokeilevasta otteesta kertoi Kakola Yhtiöiden Joonas Ojala. Turun entisestä pahamaineisesta vankilasta Kakolasta luodaan uutta asuinaluetta palveluineen. Ideointiapuna Kakola Yhtiöt ovat hyödyntäneet lähes kaikkien alojen ammattikorkeakouluopiskelijoita. Ideointia on tehty muun muassa Kakola Camp -tapahtumissa, joissa opiskelijat ovat viettäneet yön Kakolassa ja ideoineet uusia ratkaisuja.

Onnistuneita yritysesimerkkejä ja kokeilujen voimaa valottivat myös Kustavin matkailu Oy:n Kimmo Laatta ja pakkausyritys Magic Addin Kalle Euro. Petri Katajarinteen luotsaamassa NY (nuori yrittäjyys) -ohjelmassa eri alojen opiskelijat taas perustavat rajoja rikkovia yrityksiä.

Kokeileva Suomi Road Show’n huipennuksena Humakin opiskelijat Ada Vakker (Kuusisto Paradox)  ja Kaisa Huova (Race on) kannustivat etenkin yleisössä olleita opiskelijoita tarttumaan kokeiluihin ja niihin mahdollisuuksiin, joita ammattikorkeakoulujen yritysyhteistyö tarjoaa.

”Maailmassa ei pärjää se, jolla on parhaat ideat, vaan se joka tarttuu ideoihin ja toteuttaa ne. Siksi kokeileminen kannattaa jo varhaisessa vaiheessa. Kerran kokeiltu on myös ensimmäisen kerran toteutettu”, toteaa Timo Parkkola Humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

PS. Lisää tietoa ja tunnelmapaloja löytyy täältä.

Lisää kommentteja

Syötä kommenttisi tähän.

Kokeileva Suomi -blogissa julkaistaan kokeiluihin ja kokeilukulttuuriin liittyviä kirjoituksia. Tekstit toimitetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Jos haluat ehdottaa omaa kirjoitustasi Kokeileva Suomi -blogiin, ota yhteyttä: kokeilut(at)vnk.fi.