FI SV EN

Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy edistämään yhteistyössä kokeilukulttuuria

Valtioneuvoston viestintäosasto 8.11.2017 15.02
Tiedote 507/2017

Kokeilukulttuurin vahvistaminen on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Valtioneuvoston kanslia on luonut Kokeilun paikka -alustan, joka on kehitetty yhteistyössä suomalaisen kokeilijayhteisön kanssa. Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy työstävät jatkossa yhdessä keinoja kokeilutoiminnan edistämiseksi.

Valtioneuvoston kanslian pyrkimyksenä on purkaa hallinnollisia esteitä ja ripeyttää ratkaisujen siirtymistä käytäntöön. Kokeilun paikalla etsitään uusia ja innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnan ja eri palveluiden kehittämiseen, ja sitä kautta edistetään kestävää hyvinvointia.

”Siirrolla haetaan joustavuutta ja vaikuttavuutta toiminnan laajentuessa”, toteaa politiikka-analyysiyksikön päällikkö Taina Kulmala.

Kiertotalous, tekoäly ja työllisyys ovat hallituksen keskeisiä teemoja. Kesällä toteutettiin kiertotalouteen liittyvä hankehaku, ja kokeilut ovat nyt käynnissä. Kokeilun paikka mukautuu hyvin myös muihin teemoihin.

Nyt käynnistynyt yhteistyö Motiva Oy:n kanssa on luonteva jatko kokeilukulttuurin edistämiselle. Kokeilunpaikka.fi:ssä ideoiden ja käyttäjien määrä kasvaa kaiken aikaa.

”Motivana olemme vauhdittamassa kestävää muutosta. Tiivis yhteistyö Valtioneuvoston kanslian kanssa kokeilutoiminnan edistämisessä ja käytäntöön viemisessä sopii hyvin toimenkuvaamme. Viemme yhdessä Valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -tiimin kanssa kokeilukulttuuria eteenpäin käytännön tasolla”, kertoo toimitusjohtaja Hille Hyytiä.

Motiva on valtion omistama asiantuntijayritys, joka vauhdittaa kestävää muutosta. Motiva toteuttaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita pääsääntöisesti yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Sen pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot. 

Lisätietoja: projektipäällikkö Ira Alanko, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 960 028, ira.alanko(at)vnk.fi, toimitusjohtaja Hille Hyytiä, Motiva Oy, p. 040 724 4600, hille.hyytia(at)motiva.fi

kärkihankkeet
digitalisaatio
hallintopolitiikka
hallitusohjelmat
kiertotalous
kokeilut
politiikka
politiikka
sähköinen asiointi
talous