Kokeilukulttuurin arviointi – missä mennään nyt ja tulevaisuudessa – tulosseminaari 14.12.2018

 

Aika: pe 14.12.2018 klo 9.00-10.45, kahvia tarjolla klo 8.30-9.00

Paikka: Pikkuparlamentin auditorio, Arkadiankatu 3, Helsinki

Kokeilujen ja kokeilevan kulttuurin edistäminen on Sipilän hallitusohjelman (2015) keskeinen keino uudistaa yhteiskuntaa ja eri alojen toimintatapoja sekä tuottaa uutta kasvua.  Kokeilukulttuuri on jalkautunut suomalaisiin kuntiin ja julkishallintoon, yrityksiin ja kansalaisyhteiskuntaan.

Kokeilukulttuuri Suomessa – opit, merkitys, systemaattinen toimintamalli ja suosituksia jatkotoimiksi (KOKSU) on kuluneen vuoden aikana koonnut kokeilujen ja kokeilukulttuurin anteja ja oppeja, ja laatinut suosituksia kokeilukulttuurin kehittämiseksi ja sen hyödyntämiseksi.

Hankkeen tulosseminaarissa kuultiin, millainen on suomalaisen kokeilukulttuurin nykytila, ja miten hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanke ja strategiset kokeilut ovat vaikuttaneet siihen. Seminaarissa tuotiin esiin myös ehdotus kokeilukulttuurin edistymisen seurannan jatkotoimista ja kehittämisehdotuksia kokeilukulttuurin jatkotoimenpiteistä seuraavalla hallituskaudella.

Tilaisuus oli Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan avoin kokous. KOKSU-hanke on valtioneuvoston rahoittama ja sen toteuttajat ovat Suomen ympäristökeskus (SYKE, koordinaattori), Tampereen yliopisto (TAY) ja Innotiimi Oy (www.syke.fi/hankkeet/koksu).

Tilaisuuden tallenteen voi katsoa jälkikäteen täältä (kohdasta valiokuntien julkiset kuulemiset ja avoimet kokoukset).

Hankkeen loppuraportti julkaistiin 14.1.2019. Raporttiin voit tutstua täällä