Aivomyrsky vesilasissa 

Savonia-ammattikorkeakoulu 19.-21.9.2017

Syyskuussa järjestetty vesiosaajian tapahtuma

  • Innovation Camp 19-20.9.2017
  • Asiantuntijaseminaari 21.9.2017

OUR WATER-CONSCIOUS LAND – BRAINSTORM IN A GLASS

”Brainstorm in a glass” on Kuopiossa syyskuussa järjestettävä vesiosaajien tapahtuma. Se nostaa Kuopion Savilahdessa toimivan monialaisen osaamiskeskittymän profiilia kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tapahtumassa hyödynnetään  Innovation Camp -menetelmää. Se on luova työpaja, jossa opiskelijat ratkovat joukkueina ja johtavien cleantech-asiantuntijoiden johdolla yritysten asettamia haasteita sekä rakentavat teknologisia ratkaisuja ja tulevaisuuskuvia.
Tapahtuma on osa ”Our water-conscious land” -konseptia, joka on luotu Pohjois-Savon liiton saamalla Suomi 100 -erillisrahoituksella. Konseptin alle sijoittuu myös ANTI – Contemporary Art Festival nykytaiteen festivaali, joka järjestetään samaan aikaan (19.–24.9.2017) Kuopiossa.

ANTI-festivaalin taideteokset ja taiteilijoiden toteuttamat projektit nivoutuvat osaksi ”Brainstorm in a glass” -tapahtuman ohjelmaa ja sen teemat liittyvät muun muassa puhtaaseen veteen ja ympäristöön, pohjoissavolaiseen huippuosaamiseen vesiteknologian alueella, luonnonkatastrofeihin ja veteen katoavana luonnonvarana. ANTIn myötä tapahtumaan voidaan rakentaa myös ns. suurelle yleisölle suunnattu osuus.

Tapahtuman toteuttajia ja yhteistyökumppaneita ovat mm. Pohjois-Savon liitto, Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto, Europe Direct Kuopio -tiedotuspiste, Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Kuopion Vesi, Geologian tutkimuskeskus ja THL.
Tapahtuma on Suomi 100 -tapahtuma.  

Lisätietoja: Yliopettaja Miika Kajanus (miika.kajanus(at)savonia.fi)