Civil Servant 2.0

Kokeiluaamukahvit 1.6.2017 klo 8.30-10.00, Valtimo (Kirkkokatu 14, Helsinki)

Maailman muuttuessa myös hallinnon pitää muuttua. Juridiikkaa painottavasta ja organisaatiokeskeisestä asioiden hoitamisesta on korkea aika siirtyä ratkaisujen hakemiseen yhdessä kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Nyt kun Suomi täyttää 100 vuotta, on hyvä aika päivittää virkamiehen rooli ja identiteetti. Elämme uuden digitaalisen aikakauden ensimmäisiä vaiheita. Kuilu nykyisten toimintatapojemme ja teknologian mahdollistamien uusien toimintatapojen välillä on juuri tällä hetkellä poikkeuksellisen suuri.  Mikä on julkishallinnon ja virkamiesten rooli alustatalouden ja digitaalisten palveluekosysteemien maailmassa?

Näitä teemoja käsitellään kevään 2017 aikana Aalto yliopiston ja ministeriöiden (VNK, VM, TEM ja LVM) yhteistyössä toteuttamassa hankkeessa, joka on osa Design for Government -maisteriohjelmaa. Valtimossa keskusteltiin yhteistyön hedelmistä ja kokeiluideoista.

Design for Government -kurssin loppuesitykset sekä final show -tallenne löytyvät osoitteesta: http://dfg-course.aalto.fi

Tilaisuuden Periscope-tallenne löytyy osoitteesta http://www.periscope.tv/w/1djxXAAkNokKZ?q=%23kokeilut