Suomen perustulokokeilu jatkuu suunnitelmien mukaisesti

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2018 11.40
Uutinen

Suomessa käynnissä oleva perustulokokeilu jatkuu suunnitellusti vuoden 2018 loppuun. Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut, että perustuloa kokeillaan vuosina 2017-2018.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukeen mukaan tässä ainutlaatuisessa kokeilussa edetään suunnitelmien mukaan: kokeilun tulokset kannattaa analysoida ennen kuin tehdään päätöksiä jatkosta. Uskomme Suomessa tietoon perustuvaan päätöksentekoon.

Tuloksia perustulokokeilusta on saatavilla kokeilun päätyttyä. Kokeilun vaikutuksia ei voida raportoida kokeilun aikana, koska se saattaisi vaikuttaa koeasetelmaan ja tutkimustuloksiin.

- Suomessa on pohdittu koko sosiaaliturvajärjestelmän uudistamista ja tässä uudistustyössä on varottava kiinnittymästä liikaa yhteen malliin. Tällä hetkellä käymme hyvin laajasti eri tahoja osallistaen keskusteluja uudistuksen tavoitteista ja päämääristä sekä tutkimme saatavilla olevaa tietoa eri puolilta maailmaa. Perustulokokeilusta saamme paljon hyvää tietoa tätä työtä ajatellen, kuvailee kansliapäällikkö Sillanaukee.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, p. 02951 63356, [email protected]
ylijohtaja Outi Antila, p. 02951 63164, [email protected]
johtaja Liisa Siika-aho, p. 02951 63085, [email protected]

kärkihankkeet